LKG Leövey Klára Gimnázium / Projektek

SCALE projekt

A SCALE egy hat országot érintő, az Európai Unió által támogatott kutatási projekt, melynek résztvevői az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Finnország, Portugália és Magyarország. A kutatás célja egy olyan internetalapú eszköz kifejlesztése, amely elősegíti a 16-18 éves középiskolás korosztály vitakészségének fejlesztését, illetve a vitamódszerrel való tanulást.

A program neve SCALE, magyarul mérleg, amelynek szimbolikus jelentése a vélemények, a két szembenálló oldal megmérettetése. A projekt neve betűszó, az angol elnevezésből jött létre. (Internet-based Intelligent Tool to Support Collaborative Argumentation-based LEarning in secondary schools.) Magyarra fordítva így fogalmazza meg a közös munka célját: internetalapú intelligens eszköz fejlesztése az együttműködésen és vitán alapuló középiskolai tanulás segítésére.

Iskolánkban a 10.G osztály tanulóiból verbuválódott SCALE-szakkör tagjai dolgoztak a projekt magvalósításán, Kauders Tamás és Sebőkné Orosz Katalin vezetésével. [Az oklevél >>>]

Kapcsolódó oldalak:
     A SCALE projekt ismertetője
     A SCALE projektben résztvevő magyar iskolák
     A SCALE-szakkör tematikája
     A projekt pedagógiai weboldala
     Kauders Tamás előadása: A SCALE kutatásfejlesztési program a Leöveyben (ppt)

© LKG, 2002.