LKG Leövey Klára Gimnázium / Projektek

Angol olvasásfejlesztési projekt

A 11. évfolyamon, az angol fakultáció keretein belül 22 taggal megalakítottuk olvasókörünket. Részt veszünk az Oktatási Minisztérium és a British Council által indított olvasásfejlesztési projektben.

A projekt célja az olvasás kreatív élményének megtapasztalása, a kortárs brit társadalom és kultúra megismerése két, kifejezetten a tizenéves korcsoportnak szánt regény (Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time, és Benjamin Zephaniah: Refugee Boy) elolvasása és feldolgozása alapján. A könyveket a diákok a British Council jóvoltából ajándékba kapták.

Az olvasókörök kéthetente találkoznak, hogy az olvasási folyamat során felmerülő kérdéseiket valamint a regény által bemutatott világ jelenségeit megvitassák, és értelmezéseiket rögzítsék. Az olvasókörök célja, hogy a résztvevők megtapasztalják, hogy az olvasás nem magányos időtöltés, hanem közösségalkotó kreatív tevékenység, ahol minden vélemény egyformán fontos és releváns.

A projekt során az olvasókörök egymással is kapcsolatba léphetnek a British Council honlapján, hogy véleményüket kicseréljék, vagy a havonta a weboldalakra kerülő kvíz-kérdésekre válaszoljanak. A legaktívabb és legsikeresebb olvasókörök a projekt végén értékes könyvjutalomban részesülnek.

A tanév végén a British Council író-olvasó találkozót szervez a projektben résztvevő diákok és tanáraik számára, amelyre a tanév során elolvasott könyvek szerzőit is meghívja.

Ugrás Reader Development Project