LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Előkészítők felsőfokú tanulmányokra

Évek óta különösen fontosnak tartjuk érettségizõink felkészítését a nagy próbatételre, a felvételire. A tanári munka mellett matematikából házi verseny formájában is oldanak meg felvételi jellegû feladatokat. A többi tárgyból is versenyeznek - történelembõl rendszeres sikerrel. Vannak azonban olyan diákjaink, akik késõn döntenek, kevesebb idõt szánnak a többletmunkát jelentõ felkészülésre, illetve még nem próbálták ki komolyan, mire is képesek.
Több éve terveztük már, egy a felvételiket megelõzõ elõkészítõ tábor megszervezését.
Ebben a tanévben a kerületi önkormányzat kincsesbányai táborhelyén lehetõségünk adódott egy háromnapos tanfolyam megtartására.
Április 28-30. között 28 tanuló négy tanár segítségével (Bors Lászlóné - történelem; Duffek Valéria - matematika; Sebõkné O. Katalin - biológia; Závodszky Judit - kémia) feszített tempóban, igen intenzív munkával vett részt a "megpróbáltatásokban". Mintegy húsz órában oldottak meg közösen és önállóan feladatokat, teszteket, vették számba tudásukat a legváltozatosabb módon.
Vasárnap délelõtt próbafelvételi zárta a felkészítõ foglalkozásokat. Az igazi eredmények és sikerek azonban még váratnak magukra…

Duffek Valéria

© LKG, 2002.