LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Sportkör

A leigazolt természetjárók (375 fõ) sportcsoportja mellett a röplabdások (34 fõ), a kosárlabdások (26 fõ) és a labdarúgók (14 fõ) sportcsoportja képviseli iskolánkat a különbözõ sportversenyeken, bajnokságokban. Dicséret illeti mindannyiukat, mert a tanulás mellett szorgalmas munkával készülnek versenyeikre.

Röplabda

Edzõtáborral s nagy tervekkel kezdtük az idei tanévet. Balatonalmádiban augusztus 16-20 között tartottuk elsõ edzõtáborukat. Naponta 2x2 órát edzettünk - igen jó hangulatban - legyûrve a fáradtságot. Szerencsére jutott idõ és energia strandolásra és némi esti szórakozásra is. (Furcsa módon estére sem fáradtság, sem izomláz nem maradt!) A tábor összességében hasznosnak bizonyult. A lányok fizikai képességei sokat fejlõdtek, technikai tudásuk rengeteget javult.
Hazatérve folytattuk felkészülésünket az idei bajnokságra. Serdülõ (IV. korcsoport) és ifi (V. korcsoport) csapatunkkal indultunk a középiskolás bajnokságban. Összesen 27 mérkõzést játszottunk, s ebbõl csak négyet vesztettünk. A serdülõk az utolsó pillanatig az elsõ helyen álltak. Végül csupán rosszabb játszma-aránnyal kényszerültek a 2. helyre. Az ifik 18 csapat közül a tisztes 3. helyet szerezték meg.

Eredményeink:

Budapesti bajnokság
IV. korcsoport (9-10. évf.) II. hely
V. korcsoport (11-12. évf.) III. hely

Kerületi bajnokság
III. korcsoport (7-8. oszt.) V. hely
középiskolás korcsoport I. hely

Csopaki diákolimpia
III. korcsoport (7-8. oszt.) I. hely
középiskolás korcsoport I. hely

Csapattagok:

III. korcsoport

Puruczki Adrienn 9.F
Molnár Orsolya 8.G
Szatmári Csilla 8.G
Kosik Anita 8.F
Fenyvesi Nóra 8.F
Besnyõi Vera 8.F
Majoros Viktória 8.F
Bajnóczi Bianka 8.F
Kovács Zsanett 8.F

IV. korcsoport

Búr Teodóra 10.A
Mélykúti Eszter 10.A
Rigó Ágnes 10.A
Pietrzák Dóra 10.A
Bartos Zsófia 10.A
Galambos Krisztina 9.F
Jassenovics Zsanett 9.G
Puruczki Adrienn 9.F
Konyecsni Dóra 9.F
Szabó Dóra 9.F

V. korcsoport

Szûcs Zsuzsa 12.G
Török Tímea 12.G
Hock Zsófia 12.G
Albert Annamária 12.G
Brúder Nóra 12.G
Vincze Csilla 11.G
Mélykúti Eszter 10.A
Rigó Ágnes 10.A
Búr Teodóra 10.A
Galambos Krisztina 9.F
Jassenovics Zsanett 9.G

További eredményeink
Három játékosunkat - Szûcs Zsuzsa 12.G, Török Tímea 12.G, Galambos Krisztina 9.F - beválogatták a budapesti válogatottba:
A csopaki diákolimpián a két elsõ hely mellett elhoztuk a legjobb röplabdásnak járó címet is mindkét korosztályban Búr Teodóra 10.A és Galambos Krisztina 9.F révén.
Nem röplabda, de csopaki eredmény: az általános iskolások asztalitenisz versenyén II. helyezett lett Szakál Zsófia 8.F osztályos tanuló.

Dr. Karácsony Istvánné

Labdarúgás

Gimnáziumunk kispályás labdarúgó csapatának, bár a megelõzõ években is szerepelt a Középiskolás Bajnokságban, az elsõ jelentõsebb eredményt a tavalyi évben sikerült elérnie a 4. hely megszerzésével. Reménykedve vártuk a idei szezon megkezdését, nemhiába, hiszen bizakodásunk az elsõ fordulókat követõen igazolódni látszott. Szerencsére sikerült kiharcolnunk egy napot, amikor edzést is tarthattunk a tornacsarnokban. A jó formának köszönhetõen az õszi idényt fölényesen vezetve az elsõ helyen zártuk csoportunkban. A tavaszi idõszakban már csak vezetõ helyünk megõrzése és csoportgyõztesként a döntõbe jutás volt a cél, amit sikerült elérnünk annak ellenére, hogy tavasszal már négy csoportgyõztes találkozott.
Elsõ mérkõzésünket megnyerve már az elsõ helyért játszhattunk. A döntõ igen nagy küzdelmet hozott, és a rendes játékidõben elért döntetlen után következtek a büntetõrúgások. A kötelezõ három hétméteres után még mindig nem dõlt el a mérkõzés. A negyedik párra maradt a döntés, ami után mi örülhettünk. MEGNYERTÜK! Az 1999-2000. évi Középiskolás Kispályás Bajnokság gyõztese a Leövey Klára Gimnázium csapata.
"Természetesen" emellett még a Kerületi Bajnokság elsõ helyét is elhódítottuk.

A csapat tagjai:
Arányi Attila 12. A
Balázs Csaba 12. A
Dikovics János 12. A
Koók Dávid 12. A
Nyitrai Gergely 12. A
Rudnóy Róbert 12. A
Walkó Csaba 12. B
Cselovszky Attila 12. G
Jakab Tamás 10. F
Laschober Péter 10. G
Papp Gábor 10. G

Mile Lajos

© LKG, 2002.