LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél

Ez a nap sajnos már eljött. El is múlt. Négy évvel ezelõtt nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar vége lesz a gimnáziumi éveknek. Sok minden változott ez idõ alatt.
A hamiskás hangú "énekesek" azóta a kórus oszlopos tagjává fejlõdték ki magukat. A "németeseket" pedig már senki sem adhatja el rabszolgának, ha németül folyik a szó.
Ez alatt a négy év alatt a névsorunk is nagyon sokat változott. A végleges osztály a következõkbõl tevõdik össze: Balogh Balázs, leendõ olimpiai bajnokunk; Barta Viktória, a Milanói Scala leendõ tagja; Béki Zita, az osztály fogorvosa és tudósa; Bonyhádi Zsuzsa, egy igazi életmûvész; az "ékesszóló" Brundáék: Brunda Ivett és Brunda Marianna; leendõ lélekbúvárunk, Gábor Krisztina; Gspann Dániel, a Nobel-díj várományosa; Hegyi Anita, az egyik idegenvezetõnk; Heiser Zsuzsa tanárnõ, a matekosok gyöngyszeme; polihisztorunk, Hellebrand Hajnalka; fõ szervezõerõnk, Keszler Mária; Kiss Borbála mûvésznõ, leendõ zenetörténész; Koller Nikolett, a másik idegenvezetõnk; a nagy jövõjû Molnár Petra, tánctanárnõnk; leendõ kántorunk, Nagy Júlia; Petõ Szabina, aki még nem tudja, hogy mit akar; jogtudós színésznõnk, Szentpáli Dóra; perfekt németesünk, Tuba Krisztina; Uxta Antal, aki mindent megjavít és végül, de nem utolsó sorban: Csaba de Walkó, a dobos.
Ez a pár ember (és még néhányan) sok mindent csinált az elmúlt négy évben. Voltak felejthetetlen kirándulásaink, részt vettünk néhány városmókán. Az évek során még szerelmek is szövõdtek, melyek a ballagást már túlélték, a barátságok is megvannak még. Mégis befejezõdött valami, mert már soha nem fogunk úgy találkozni, mint egy osztály. Hiányozni fognak az álmos reggelek, a csütörtök hajnali matematikaórák és az a sok õrült dolog, amit együtt csináltunk: a táncverseny, a közös bulik, a karácsonyok. Talán mindez hihetetlennek tûnik, de minden évfolyam eljut idáig és akkor úgyis megtapasztaljátok.
Legvégül pedig szeretnénk köszönetet mondani tanárainknak, akik segítették a felkészülést a vizsgákra és az életre. Legfõképpen köszönjük ezt a négy évet két osztályfõnökünknek: Zsigmondné Simon Klárának és Tiszáné Dékay Zsuzsának.

Petõ Szabina 12.B

© LKG, 2002.