LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Leövey-napok

A tavalyi sikertelen próbálkozás után idén három párt is kísérletet tett arra, hogy minél több diákot vonjon be a Leövey-napok programjaiba. Sajnos sokak csak az elôadásokon jelentek meg (vagy még azokon sem). Pedig az L.S.D., MARHA-JÓ, és EKI-EKI VAPANG pártok legaktívabb tagjainak reggel 8-tól este 8-ig tartó munkát jelentett a kampány folytatása annak érdekében, hogy a maguk oldalára tudják csábítani a "lelkes" szavazókat.

A lelkesedést leginkább a palacsinták és egyéb finomságok váltották ki, mert "a leöveys szavazatokhoz a hason át vezet az út", de az L.S.D. rendôri kísérete is megtette hatását. Végül ôk nyerték meg a választásokat 196 szavazattal, de azért a másik két párt sem búsult.

A meghirdetett programokat lebonyolítottuk, az LKG-bikája cím is gazdára talált ('98 legbikábbika Balog Csaba lett), a résztvevôk rengeteg hírességgel találkozhattak: Nagy Natáliával, Vadon Jánossal, Simon Tiborral, Vincze Ottóval és még másokkal. Megrendezésre került a már hagyománynak számító "városmóka" is. A kisebbekre is gondoltunk, ôk a sulimókán bizonyíthattak, sôt még a pártok "koalíciós és koedukált focicsapatát" is megpróbálhatták legyôzni. Programjaink keretében a tanárok is lehetôséghez jutottak, hogy egy vetélkedôn összemérjék "erejüket" a diákokkal, és ezt ki is használták... Az érdeklôdés hiánya miatt azonban nem minden tervünk valósult meg. A viccmondó versenyre is csak egy jelentkezô akadt Bors tanárnô személyében, aki az alábbi viccével nagy sikert aratott: "Honnan tudod, hogy a maci náthás? Taknyos a málnás!" A fôdíjat jótékony célra ajánlotta föl.

A tavaszi szünet elôtti utolsó buli zárta le a Leövey-napok rendezvényeit. A fergeteges hangulatban mi, a rendezôk már nem tudtunk elég aktívan részt venni, hiszen nem volt elég energiánk hozzá.

Reméljük ti is olyan jól éreztétek magatokat, mint mi, és bízunk benne, hogy a választások megszervezésével sikerült feltámasztanunk egy régi hagyományt. a többi már rajtatok múlik...

Albert Annamária - Hock Zsófia (10.G), Arányi Attila - Dikovics János (10.A)

© LKG, 2002.