LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Heltai után szabadon: Néma Péter a színkörben

Pécsi Marcell régi terve valósult meg az idén. Heltai Jenõ Néma leventéjét dolgozta át, tette kissé maibbá (vagy kortalanná), s az így született Néma Pétert vitte/vittük színre.
A címszerepben Gémes Antost (12. B) láthattuk, a nõi fõszereplõ, Zilia pedig Balla Kriszta (9. F) lett. Az már szeptemberben biztos volt, hogy az acélos jellemû szerelmes férfiú, aki Setét Lajosként a humorát is megcsillogtathatta, Gémes Antos lesz (ez jutalomjátékának is tekinthetõ négyévi színkörözés után).
Teljes bizonytalanságban tartottak viszont minket a Ziliák. Csalódtunk egy-kettõben. Kriszta, aki eredetileg egy kisebb szerepet játszott volna, végül hõsiesen elvállalta a kegyetlen, hiú, de ízig-vérig nõies olasz hölgy alakítását - és a feladatnak korát meghazudtoló érettséggel tett eleget. Kettejüknek voltak kacagtató és megrendítõ, szép jeleneteik. Minden lehetõséget kihasználtak, amit a darab adott.
A további szerepekben Deák Benedeket (13. Q), Molnár Ágit (12. B), Vincze Lindát (11. G), Sándor Annamáriát (vendégként a Szinyeibõl), Gergely Noémit (10. G) és Pécsi Marcellt láthattuk.
A március 5-i bemutatón és a 11-i elõadáson ismét hálás közönségünk volt.
Az országos fesztiválon most csak egy dicsérõ oklevelet kaptunk - meg egy jó ötletet, hogy az ilyen összeszokott, "profi" (õk mondták így!) társaságnak milyen darabot kellene játszani. Nem árulom el, várjátok az õszi "évadot", hátha valami újjal, izgalmassal rukkolunk ki!

Dr. Kutassyné Weisz Melinda

© LKG, 2002.