LKG Leövey Klára Gimnázium / FényÉvkönyv

Természetjárók

A Leövey-napok befejezéseként március 27-én (szombaton) Leöveys Természetjáró Találkozón (LTT) ünnepeltük 25 éves fennállásunkat. A szép tavaszi idõjárás is hozzájárult ahhoz, hogy kellemesen, jó hangulatban töltsük együtt ezt a napot forrásunknál, a réten. A résztvevõk ellátásáról a 9. F talpraesett, találékony természetjárói gondoskodtak - dicséret érte. Hagyományaink szerint itt került sor a "kiváló természetjáró" oklevelek átadására, melyet idén a 12. évfolyamról kilencen érdemeltek ki: Vas Eszter 12. A, Kopányi László 12. A, Szigeti Endre 12. B, Gémes Antal 12. B, Botos Laura 12. C, Mézer Andrea 12. C, Aradi Adrienn 12. G, Csontos Annamária 12. G és László Helga 12. G. A szétosztott emléklapok számából következtetve kb. százan voltunk kinn - legalább kétszer ennyien lettünk volna, ha ez a nap nem a tavaszi szünet elsõ napja!
Örvendetes dolog, hogy régi turistáink is visszajárnak rendezvényeinkre, túráinkra, ahol még segítenek is a programok megvalósításában (Barta-Vámos László, Illés Tamás, Bakai Levente... a teljesség igénye nélkül.)
E tanévben - pályázati pénzbõl - az "arra érdemesek" két autóbuszos jutalomkiránduláson vehettek részt a Velencei-hegységben és a Bükkalján.
A tanév egyetlen túrájáról sem hiányzott: Vas Eszter 12. A, Sigmund Tamás 10. B, Pelikán Ildikó 9. F, Wenszky Ágnes 9. F - így az év természetjárója címet és a serleget õk négyen megosztva kapták.
Õk az év legsikeresebb túrázói!
A 25 éves természetjáró szakosztályunk túráin készült fényképfelvételekbõl újabb három tabló készült el, melyet a közelmúltban helyeztünk el az I. emeleti folyosón.
Jelenleg 327 leigazolt tagunk van. Bízom abban, hogy a jövõben még többen és többször gyalogolják velünk végig túraútvonalainkat.

Dorogi Lászlóné

© LKG, 2002.