LKG Leövey Klára Gimnázium / Comenius projekt

"Egy európai szolidáris iskoláért, megtanulni együtt élni a sokszínűségben"

magyarul france

Filmek

Az 2006 őszi budapesti találkozó után a projekt résztvevői 2007 májusában Franciaországban, Casteljaloux-ban tartják meg konferenciájukat. Az "Egy európai szolidáris iskoláért" elnevezésű, 3 éves együttműködés keretében a 6 ország 8 iskolájának delegációi beszámolnak arról, hogy környezetük hogyan, és miben látja az Európai Unió értékeit, az egyesített Európa jövőjét. Tanárok mutatják be iskolájuk pedagógiai gyakorlatát, véleményt cserélnek a történelem, idegen nyelvek és a matematika oktatásának tapasztalatairól.
Az Európa ünnep keretében diákszínpadok, tánccsoportok lépnek fel, Európa-tér kiállítás és nemzetközi piknik is lesz. A casteljaloux-i iskolába meghívták a helyi lakosokat, családokat egy nyílt napra, ahol többek között az iskolánk diákjai által készített Európa-filmeket is bemutatják.
Média tagozatos és fakultációs leöveysek arról forgattak etűdöket, hogyan élnek a fiatalok, milyen gondjaik vannak, hova járnak szórakozni, milyen zenét szeretnek, és ha kiejtik a szót "Európa" milyen képek villannak fel előttük. A projekt-találkozóra egy külön lemez készült, amelynek anyagából látható itt egy válogatás.

   Ugrás Alone (mpg, 150 MB)
   Ugrás Christmas (wmv, 27 MB)
   Ugrás Just as We see... (wmv, 41 MB)
   Ugrás Love (avi, 38 MB)
   Ugrás Moving (wmv, 14 MB)
   Ugrás The authors (wmv, 35 MB)
   Ugrás We and you Europe (wmv, 30 MB)
   Ugrás We, Europe (vob, 105 MB)
   Ugrás What people think about (wmv, 14 MB)
   Ugrás What's Europe, v1 (wmv, 8 MB)
   Ugrás What's Europe, v2 (wmv, 26 MB)
   Ugrás What's Europe, v3 (wmv, 12 MB)
   Ugrás What's Europe, v4 (wmv, 53 MB)